top of page

vijf tips bij het opvragen van offertes

Het opvragen van prijzen bij aannemers is de allereerste stap naar een eventuele samenwerking. Of je nu bezig bent aan een kleine renovatie of aan een complete nieuwbouw. Toch kunnen de offerteprijs en de uiteindelijke kost heel wat verschillen. Hoe vermijd je die koude douche? Deze vijf tips zorgen ervoor dat je een stuk sterker in je schoenen staat.

1. Wees goed op tijd

Veel aannemers nemen de tijd en moeite om kosteloos een offerte op te stellen. Maar vergeet niet dat er nog heel wat andere gegadigden zijn. Het kan gerust verschillende weken duren voordat je een voorstel in de bus krijgt. Vraag dus ruim op tijd je offerte aan. Zo hoef je niet overhaast knopen door te hakken. En je maakt meer kans op een goed plaatsje in zijn agenda.

Wist je dat we op Build Your Home een volledige databank aanbieden van betrouwbare vakmannen? Aannemers met sociale of fiscale schulden zal je hier nooit terugvinden.

2. Vraag meerdere offertes tegelijkertijd op

Wed niet op één paard. Door offertes op te vragen bij minstens drie aannemers krijg je niet alleen een beter beeld over de juiste prijs. Je kan ook inhoudelijk alles gemakkelijker vergelijken. Hoe kies je uiteindelijk de ideale aannemer? Indien je twijfelt over de offertes kan je dit laten screenen door ons.

3. Bel in plaats van te mailen

De meeste aannemers zitten van 7u ’s ochtends tot 19u ’s avonds op de bouw, zeker in drukke periodes. Daarna moeten ze zich nog bezighouden met het verwerken van offerteaanvragen en het uitwerken van die offertes. Er is dus niet veel tijd meer over om mails te checken. Wil je weten hoe het zit met jouw aanvraag? Bel je aannemer even kort op en vermijd zo langere wachttijden.

4. Betrek een bouwexpert

Wij bieden jou aan om je te helpen met het ontleden van offertes. Maak zeker gebruik van die expertise. Het kan je heel wat geld en kopzorgen besparen.

5. Teken pas als alles duidelijk is

Niet elke offerte is even gedetailleerd opgesteld. Al hoeft dat niets te zeggen over de vaardigheden van de aannemer. Vergelijk wel appelen met appelen. Stel daarom genoeg vragen als iets niet duidelijk is en laat eventueel de offerte aanpassen.

Gaat het bijvoorbeeld om een vaste prijs of een kost per uur? Is de prijs exclusief btw? Hoeveel voorschot vraagt de aannemer? Kunnen er supplementen aangerekend worden? Wil je andere materialen gebruiken? Neem je liever een uitvoeringstermijn mee op?

 

Lees zeker ook aandachtig de kleine lettertjes en de algemene voorwaarden na.

Aan de slag!

Zo, nu kun je met een gerust hart de zoektocht starten! 

bottom of page