AANGEBODEN DIENSTEN

                                           

Wat ik aanbied

IMGP3476.JPG
Afbeelding 029.jpg
IMG_20200525_104547.jpg
IMG-20110808-00137 00000.jpg
IMG_20201217_165648.jpg

WIE IK BEN

Als het op bouwexpert aankomt ben ik als persoon zeer ervaren. Ik ben een gecertificeerd en onafhankelijk Bouwkundig bouwexpert en vind altijd de juiste oplossing voor al mijn klanten. Door mijn zeer uitgebreide kennis van bouwgebeuren kan ik als professional mijn klanten bijstaan voor alles wat met vastgoed te maken heeft. Ik blijf betrokken en aanwezig tijdens alle stadia van het bouwgebeuren. Ik zal u bij elke stap van het proces begeleiden. Mijn klanten komen zowel van Limburg/Vlaams-Brabant/Brussel/Antwerpen/Oost en als van West-Vlaanderen. Mijn specialisatie is vooral bouwfouten/bijstand bij voorlopige opleveringen enz...

​Ik verwacht van iedere aannemer correct uitgevoerde werken volgens de regel der kunst, en vind dat zeer normaal. Alle werken dienen uitgevoerd te worden binnen de gangbare toleranties beschreven door het WTCB.

 

Tip: sommige verzekeraars komen tussen in de kosten van een bouwtechnische adviseur, kijk uw verzekeringspolis B.A of rechtsbijstand na, of raadpleeg hiervoor uw verzekeringsmaatschappij of verzekeringsmakelaar.

 

Tip: Verkoopovereenkomst en weerverlet met de telkens terugkerende discussies.

 

Vergeet niet een aangetekend schrijven te sturen ivm vertragingsboete voor het verstrijken van de voorziene opleveringsdatum. Vertragingsboete telt vanaf datum van uw aangetekende schrijven als je te laat bent dit te melden!

Mijn standpunt is duidelijk...aannemers/ bouwpromotors en firma's sleutel op de deur, moeten de werken uitvoeren volgens de regel der kunst en doen wat er afgesproken is met jullie, zonder rond de pot-te-draaien en uitvluchten te zoeken..."to the point" is mijn aanpak.

DE AANNEMER

 

In het bouwgebeuren maakt iedereen wel eens fouten, en de vraag is...wat doet de aannemer daarmee en hoe gaat hij dat oplossen?

Bouwfouten verdoezelen of deze ontwijken kan en mag hier niet de bedoeling zijn, de aannemer moet zijn verantwoordelijkheid hierin opnemen en de problemen trachten op te lossen voor het te laat is "dat is de boodschap". Ik merk ook vaak dat de projectleiders veel te weinig hun werven opvolgen, waardoor de bouwfouten te laat of zelfs niet opgemerkt worden!

 

Ook zijn er projectleiders en werfleiders die te weinig ervaringen hebben van constructie in uitvoering en dit volgens de regel der kunst. Plannen van de totale bouwwerken in zijn volgorde naar uitvoering toe zijn vaak ook een groot probleem, waardoor er voorbereidingswerken vergeten worden en uit het oog verloren gaan, uiteraard met de gekende gevolgen.

 

Aannemers gaan ook vaak confrontaties uit de weg en betrekken de bouwheer zelfs veel te weinig of niet met het bouwgebeuren, hoe minder dat zij zien of opmerken "laat staan foto's nemen", hoe minder last dat de aannemer heeft voor latere discussies en beter voor hun portemonnee, zij moeten eerlijk kunnen toegeven dat er fouten gemaakt zijn en hoe zij dit gaan aanpakken en oplossen? De bouwheer heeft altijd het recht om meerdere plaatsbezoeken te vragen aan de aannemer en dit voor woningbouw, en zij moeten het toestaan onder  begeleiding met een projectleider of een ander bevoegd persoon van de aannemer, en dit als de veiligheid tot het betreden van de bouwwerken het toelaten. 1 of geen plaatsbezoek tijdens het hele bouwgebeuren volgens hun verkoopovereenkomst is dan ook onaanvaardbaar en niet rechtsgeldig!

Bij appartementsbouw is dat wel even anders....hier spreekt men over gemene delen, en wegens veiligheid reden is het dan ook niet toegelaten om dit te betreden tijdens de bouwwerken. Private delen behelst alleen in uw appartement vanaf de binnenspouwblad (binnenmuren). Buitenisolatie/gevelsteen/terrassen/lift/garage/trappenhal/inkomhal en toegang tot uw appartement behoort dan ook tot de gemene delen. Maar u kan en mag het altijd vragen als het veilig is om uw appartement te bezichtigen, en dit na de ruwbouwwerken (winddicht)!

Fouten in de bouw zijn altijd extra kosten die de aannemer niet graag heeft, en het mag ook niet de bedoeling zijn dat zij trachten de problemen weg te lachen en te doen alsof deze er niet zijn, vaak krijg ik ook te horen dat er tegen de bouwheren wel eens gezegd wordt dat zij er niets van kennen en maar beter hun mond moeten houden...."is onaanvaardbaar!". Ik weet dat zij onder druk van hun werkgever staan om de termijnen en winsten te behalen, maar de bouwheren mogen hier nooit de dupe van zijn!

 

Ik duld dergelijke praktijken en aanpak niet en zal er alles aan doen om de bouwheren hierin zoveel mogelijk bij te staan en te verdedigen.

Hieronder enkele referenties van bijstand bij voorlopige opleveringen en expertise  in

Oostende - Antwerpen - Mechelen - Brussel centrum - Limburg - Vorselaar en Bierbeek

 

TEVREDEN KLANTEN

Eerlijke beoordelingen
Mijn klanten bij VG Expert bvba staan centraal bij alles wat ik doe. Ik probeer niet alleen nieuwe klanten te vinden, maar ook om duurzame relaties op te bouwen en te onderhouden met klanten waarmee ik in het verleden heb gewerkt. Hieronder vindt u een paar recensies van klanten die ik in het verleden heb geholpen.
Lees ook meer reacties
 
 
Wij zijn zeer tevreden over de expertise van Noël, die ons heeft geholpen bij de koop van een oudere woning. We hadden slechts een zeer korte periode om de expertise te laten doen maar dankzij de flexibiliteit van Noël hebben we gelukkig een goed beeld gekregen. Interessant om te zien was dat Noël tijdens de inspectie op zoek was naar het verhaal van het huis, hij nam de tijd om goed te analyseren en metingen te verrichten aangevuld met zijn vakkundige vragen en ervaring heeft hij hierdoor een goed beeld van het huis kunnen verkrijgen. Na de inspectie heeft Noël ook een mooi overzichtelijk rapport opgesteld met zijn opmerkingen en adviezen, dat bijzonder nuttig is in het beslissen en om de juiste prioriteiten te kunnen stellen.
We zijn helemaal akkoord met Eef “een echte aanrader”, dankzij de vakkundige en grondige analyse en vooral niet te vergeten de vele bruikbare adviezen hebben wij met een gerust hart onze eindbeslissing kunnen nemen. Noël nogmaals hartelijk dank voor je ondersteuning!

                         Jeroen Waverijn

                        (Vlaams-Brabant)

 
 
Na de aankoop van vastgoed werden we geconfronteerd met een niet ophoudende stroom van problemen in het pand. We hebben beroep gedaan op Noël voor een inspectie, teneinde duidelijkheid te krijgen in wat er allemaal fout is uitgevoerd tijdens de renovatie door de verkoper. Als onafhankelijk expert biedt Noël inzicht in de situatie en in de stappen die we dienen te ondernemen. Bovendien zal Noël ons bijstaan tijdens het uitvoeren van de herstellingswerken, waardoor er meer garantie ontstaat op het correct uitvoeren van de werkzaamheden. Daarnaast faciliteert Noël ook overleg met een juridisch adviseur. Last but not least kan Noël helpen om in contact te komen met leveranciers/aannemers uit zijn netwerk waarvan hij weet dat er correct en professioneel werk geleverd wordt. Noël reageert steeds snel en gevat en is een prettige persoon om mee samen te werken.

 

Kurt Van Eeckhout

(Antwerpen)

Voor de oplevering van ons huis (sleutel op de deur) hebben wij beroep gedaan op de expertise van Noël. Met zijn uitgebreide vakkennis van heel het bouwproces heeft hij ons op een correcte manier bijgestaan en geholpen met de voorlopige oplevering.

 

Hij heeft er voor gezorgd dat de firma in actie schoot om alle gebreken op te lossen volgens de regels der kunst.

 

Ook nadat de firma moeilijk deed over een aantal punten heeft hij zijn uiterste best gedaan om ons te helpen en bij te staan.

 

Tevens was hij steeds bereikbaar om ons te woord te staan met zijn goede raad en hulp. Zelfs na de oplevering volgt hij de openstaande punten nog op zodat deze op een correcte manier en binnen de termijn in orde gebracht worden. Wij zijn blij dat we met hem hebben mogen samenwerken; we raden hem zeker aan!

Enrico en Kirsten

(Limburg)

Wij zijn enorm blij dat we met Noël in zee gegaan zijn. We zaten op een punt dat we de discussies met onze bouwheer niet meer zagen zitten, o.a. met betrekking tot schadevergoeding wegens te laat opleveren, een hoop zaken die nog voor de oplevering moesten afgewerkt worden, en zoveel meer. Vrij snel na onze beslissing om Noël in te schakelen hadden we al een gevoel van "het is in goede handen en we kunnen zelf even tot rust komen". Noël vecht echt voor je alsof hij het voor zijn eigen woning zou doen. Hij laat zich zeker niet doen door een bouwheer, in tegendeel. Wij zijn erg blij dat hij ons heeft bijgestaan tijdens onze voorlopige oplevering anders hadden we helemaal niet gestaan waar we nu staan, nl. een bouwheer die goed meewerkte en 95% van onze opmerkingen noteerde en zal corrigeren/aanpassen. Noël neemt echt zijn tijd voor je en heeft overduidelijk kennis van zaken. Je voelt je echt gesteund en gerustgesteld hetgeen wij echt nodig hadden na maanden van "zever" en discussies. Dikke dikke merci Noël!
Renate & Bart
(Antwerpen)

Schoolgebouw Vlindertuin te Mechelen, uitgevoerd als zelfstandige projectleider in opdracht van de firma Van Poppel NV.

VanPoppel_Schrijnwerkerij_116 _low.jpg
UW VRAAG INDIENEN
arrow&v
 
Bouwtechnische keuring
- Een bouwtechnische keuring
  Over ons
  - Beroepservaring
  - Mijn aanpak
  - Tarieven
  - Comments
  - Verkoopsvoorwaarden
  AN GOETHEM

  Noël

  Blokstraat 92 - 2500 Lier

  BE0677 796 606

  Contact:0472/59.18.98

  - BOUWEXPERT

  Dit is een vernieuwde en klantvriendelijke website 

  WEBDESIGN & DEVELOPMENT BY VGN EXPERT | POWERED BY VGN EXPERT  -  Copyright © 2016 by VGN.Expert All Rights reserved - Advies en expertise voor bouw constructies

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Facebook
  P1000829